Vår skogspromenad

– En utflykt i en Nissan Qashqai

Det luktar gran, eld, svamp och kaffe. Under skorna knarrar det en aning och solens strålar letar sig in mellan trädtopparna. Det nästan helt tyst och åsynen av den stillsamma sjön gör kroppen alldeles lugn. Vi på Hurtigs Bil pratar ofta om att ladda batterier och att använda bränsle resurseffektivt. I detta fall handlar det om resurserna vi människor har att hushålla med.

I vår hektiska tid är det viktigt att vara varsam med sina resurser. Ingen bil, oavsett om den går på el, bensin, diesel eller något annat kan köras hur länge som helst. Förr eller senare är det dags att fylla på med nytt bränsle. Detsamma gäller för oss människor. Var och hur människor hämtar kraft och fyller på med energi är till stor del individuellt, men vi vill slå ett slag för skogen.

Harmoni – bakom ratten och i naturen

Nyligen gav vi oss ut till skogs med vår Nissan Qashqai, och färden började i samma harmoniska anda som den skulle komma att fortsätta. Efter att ha lastat bilens rymliga bagageutrymme med termos, stormkök och picknickfilt var det dags för avfärd.

Qashqaiens Propilot med Navi-link såg till att vi, per automatik, höll lagom avstånd till framförvarande fordon och centrerade oss väl i körfältet. Dessutom hade vi stor glädje av systemets inbyggda TomTom®-kartor, vars främsta förtjänst är förmågan att förutsäga kommande kurvor, vägkorsningar och avfarter, samt att anpassa körningen därefter. Systemet kan till och med reglera farten efter rådande hastighetsbegränsning genom att läsa av vägskyltarna som bilen passerar. Efter att ha åtnjutit en stressfri tur från Hurtigs Bil till det närliggande skogsområdet packade vi upp våra filtar, korgar, termosar och allt annat vi tagit med för att njuta av lugnet, sällskapet och det välsmakande kaffet.

Timmarna förflöt snabbt i den friska luften, där vi plockade svamp, grillade korv, skrattade och pratade – och framåt eftermiddagen var vi på samma gång utvilade och lite möra. Väl tillbaka i bilen hade vi stor glädje av bilens 12,3-tumsskärm. Vi spelade skön musik och lät oss med hjälp av GPS-funktionen ledas tillbaka till Hurtigs Bil på ett enkelt sätt. Trots kuperade vägar låg bränsleförbrukningen på runt modesta 0,65/milen under de fem milen vi hade att köra. Väl hemma på Solbräckegatan hade såväl bilen som vi en rejäl dos bränsle kvar att disponera.

En vit Nissan Qashqai – vår färdkamrat för dagen