Däck och Däckhotell

Vi hjälper dig med allt som rör dina däck. Vi erbjuder dig bra priser på däck och fälgar till just din bil från alla stora tillverkare och monterar och balanserar dem åt dig för bästa komfort.

Låt dina däck bo på hotell – däckförvaring

Vill du slippa transportera dina däck till och från verkstan? Lämna då in dem på vårt däckhotell så blir de även rengjorda och kontrollerade efter varje säsong. Självklart ger vi dig bra priser när det är dags att köpa nya. Vill du ha prisuppgifter på nya däck eller fälgar är du välkommen att kontakta oss på formuläret nedan så besvarar vi dig senast påföljande arbetsdag.

Däckförvaring: 895 kr / säsong inkl hjultvätt och skifte 
(priserna är inkl. moms)

Vinterdäck och dubbdäck

Kravet på vinterdäck råder vid vinterväglag under perioden 1:a december till och med 31:a mars. Dubbdäck är tillåtna under perioden 1:a oktober till 15:e april, men även under annan tid, då vinterväglag råder. Observera att det råder totalt dubbdäcksförbud i vissa områden.

Mönsterdjup

Sommardäck skall enligt lagen ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm och vinterdäck minst 3 mm. De däck som har det största mönsterdjupet eller största dubbutsticket bör monteras bak, för att undvika sladd. Mönsterdjupet har dock stor inverkan på greppet även innan minsta mönsterdjup. Se nedan: