Vi åtgärdar din bilruta

Kontakta oss för info. Gör en förfrågan online eller ring.

Kontakta oss angående bilglas så ger vi dig all den information du behöver.

Tel. 0303 – 20 94 30 eller fyll i formuläret:

1

Fyll i formuläret så återkommer vi med en servicetid så fort vi hinner.

*Obligatoriskt fält

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Ett irriterande stenskott…

Har du haft oturen att få en skada på din vindruta? Det finns många som skjuter upp att fixa både små och stora stenskott, men ett stenskott på rätt ställe kan fixas till ganska snabbt och självrisken är ofta låg. Ett stenskott som får sitta länge riskerar att spricka och göra så att du behöver byta hela rutan. Fixa därför stenskottet direkt.

Om olyckan skulle vara framme

Se till att omgående skydda stenskottet från smuts för att säkerställa att reparationen skall bli så bra som möjligt. Ha alltid ett s.k. stenskottsplåster i bilen i fall du får ett stenskott på vindrutan. Välkommen in och hämta ett hos oss! Men undvik att vänta för länge med att reparera, en liten skada blir lätt mycket större. Tänk även på att en sliten vindruta utgör en stor trafikfara vid till exempel lågt stående vårsol, mörker eller regn.

Information om skador på vindrutan

Framruta

Idag behöver inte vindrutan bytas alla gånger oturen har varit framme och du har fått ett stenskott. Nu är det möjligt att reparera en laminerad ruta och självrisk är ofta låg.

Grönt område: Skador på vindrutans områden som är grön-markerade kan repareras – men bara om de är mindre än 25 mm.

Orange område: Skador som befinner sig i det indirekta synfältet, som markerats gult ovan, kan repareras om de är mindre än 15 mm.

Rött område: En skada i det direkta synfältet kan inte repareras medan en skada runt A-stolpen inte får repareras eftersom vindrutan, i vissa fall, fungerar som en del av säkerhetsburen. Dessa områden är rödmarkerade ovan.