Hurtigs Bils historia

Det skulle vara andra hästkrafter för kreaturhandlarns näst äldste son. Efter diverse reparationer på faderns motorcykel Blixt, visste Gösta Hurtig vad han skull ägna sin framtid åt. Bilar fick det bli. Historien om Hurtigs Bil börjar i Kareby, norr om Kungälv. Efter några år av mindre organiserad bilhandel, startar Gösta år 1968 Gösta Hurtigs Bil AB.

Till en början säljs Vauxhall och andra begagnade bilar. År 1979 börjar man sälja Datsun, som senare blir Nissan och 1981 utökas verksamheten ytterligare, Citroën kommer in i sortimentet. Nu får det räcka, tänker Gösta men så en morgon 1983 står ett par nya Mercedes utanför firman. Det är Philipson som har levererat dem och nu frågar de Gösta om han inte kan sälja dem också. Gösta är till en början skeptisk men de blir sålda och sedan dess har åtskilliga Mercedes sålts på Hurtigs Bil. Med Mercedes i sortimentet blir det trångt på ”Appelgrens” i Kareby.

Så 1984 flyttar Hurtigs Bil in till Filaregatan i Kungälv. 27 år senare var det dags för nästa flytt. I September 2011 gick flyttlasset till nya större lokaler i Solbräcke industriområde. Där hittar du oss idag. Välkommen!