Citroën C5 X

En ny kombi och plug-in hybrid som redan uppskattas av många

Citroën fortsätter att gå mot strömmen och lanserar nu en helt ny kombimodell. Det är, en plug-in hybrid som nu finns hos oss på Hurtigs. Detta är en unik kombination av elegansen hos en sedan, dynamiken hos en kombi och den upphöjda körställningen hos en SUV.

I samband med att Citroënchefen Vincent Cobée provkörde Citroën C5X berättade han att det franska bilmärket inte kommer att storsatsa på suvar som många konkurrenter gör. Den största anledningen är det högre luftmotståndet.

I standardutrustningen ingår bland annat uppvärmd ratt, läderklädsel, infotainmentsystem med 10-tumsskärm, backkamera, adaptiv farthållare och nyckellös start. Laddhybriden har även uppvärmning av kupén med hjälp av
mobilappen, ombordladdare på 7,4 kW och det speciella fjädringssystemet Advanced Comfort.

Nya Citroën C5 X Plug-In Hybrid passar för de flesta dagliga resor och erbjuder en dynamisk och smidig körning. 180 hk med förbränninsgmotorn och 81,2 kW (110hk) för elmotorn.
Räckvidd upp till 59 km tystlåten körning upp till 135 km/tim och miljövänlig körning med 0g/km CO2-utsläpp.

Bilen har blivit uppskattad på flera håll. Så här uttryckte sig till exempel motorredaktören på Dagens Industri, Carl-Johan Lejland sig om C5 X.
”Citroën C5 X är den franska tillverkarens nya flaggskepp. En udda skapelse, estetiken är en blandning av en sedan och en kombi. Den har markfrigång som en suv, fast utan fyrhjulsdrift. Den fina komforten är det starkaste kortet”