Citroën ë-Jumpy – en smidig långkörare för stadsmiljö

I slutet av 2020 vann Citroëns elektriska modell ë-Jumpy pris som ”Årets Transportbil 2021”, och vi kan bara hålla med. Vilken bil det är! Med en räckvidd på 330 km och ett rymligt lastutrymme är den perfekt för företagare i och runtomkring städer.

Citroën ë-Jumpy är ett perfekt val för dig som behöver ett praktiskt fordon för privat bruk eller i arbetet. Med sitt rymliga lastutrymme på upp till 6,6 m3 och med en lastlängd på upp till 4 meter kan bilen lastas full med varor, möbler eller verktyg. Chansen att du behöver åka flera omgångar är nästan obefintlig!

Likt den konventionella modellen med bränslemotor finns ë-Jumpy i två olika längder: L2 (4,95 m) och L3 (5,30 m). Med sin låga höjd – 1,90 meter för L2 och 1,94 m för L3 – tar sig ë-Jumpy enkelt runt i vilken stadsmiljö som helst.

Förutom att vara smidig, är bilen även smart. Fordonet erbjuder flera uppkopplingsmöjligheter och körhjälpsfunktioner. På dess 7”-pekskärm kan ni enkelt hitta vägen med hjälp av navigeringsverktyget Connect Nav och genom appen MyCitroën kan bilen styras på distans. Bland flera funktioner kan ni programmera laddningstider och på så sätt få en fulladdad bil när dagen gryr – vem vill inte ha det?

Bilen är utrustad med ett 75 kWh-batteri och har en maxhastighet på 130 km/h. Motorn har en effekt på 100 kW (136 hk) och ett vridmoment på 260 Nm.

Citroën ë-Jumpy erbjuder flera laddningsmöjligheter. Förutom på offentlig laddplats kan fordonet laddas via en 11 kW laddbox såväl som en 7,4 kW. Dess elektriska motor är likt många andra tyst, vilket skapar en behaglig körning.