Småföretagarnas nya favorit heter Citroën ë-Berlingo

Med ett stort lastutrymme tillsammans med en hög komfort är Citroëns nya elektriska modell ë-Berlingo en klar favorit bland småföretagen och då tänker vi framförallt på hantverkare. Som en tystlåten transportbil är den skonsam mot både plånboken och miljön. Perfekt för dig som letar efter ett modernt alternativ till företaget!

Eftersom batteriet är placerat i chassit går lastutrymmet att anpassa efter behov. För storleken L2 kan lastkapaciteten justeras från 3,8 m3 till 4,4 m3. Med en lastvikt på upp till 800 kg får ni plats med såväl verktyg som tunga material och med ett batteri som räcker i 275 km blir fordonet en perfekt kompanjon på långa affärsresor.

Citroën ë-Berlingo är även ett ekonomiskt smart val. Eftersom bilen är elektrisk går det att plocka ut skattesubventioner som till exempel miljöbonusar. Bilen kräver även minimalt med underhåll vilket minskar driftkostnaderna. Helt enkelt, med en ë-Berlingo som företagsbil kan ni lägga pengarna på annat!

Batteriets kapacitet ligger på 50 kWh. Motorkraften ligger på 100 kW (136 hk) och har ett vridmoment på 260 Nm. Den tysta motorn tillsammans med att du slipper växelbyte skapar en komfortabel och smidig körupplevelse som underlättar långa arbetsdagar.

Laddningen kan ske genom antingen en offentlig laddstation, eller med laddboxar på 11 och 7,4 kW. Fordonet går även att ladda genom ett vanligt vägguttag, dock tar det längre tid jämfört mot de andra alternativen.

Citroën ë-Berlingo erbjuder även körhjälpsverktyg för en säker miljö. Tre visningslägen är tillgängliga på pekplattan inuti bilen, vilken ger en bra blick över bilens sidor och baksida.

Citroën ë-Berlingo finns i två olika utrustningsnivåer, Business Premium och Business Exclusive. Busniess Premium är för dig som är ute efter ett vanligt utbud. Paketet innehåller funktioner som fast dragkrok och parkeringssensorer. I Business Exclusive finns fler smarta funktioner, som intelligenta strålkastare, filhållningsassistans och Active Safety Break.

När det gäller själva inredningen i skåpet jobbar vi med flera leverantörer, som har ställt ut exempel på lösningar i vår bilhall. På så sätt kan du som hantverkare skräddarsy din bil för din verksamhet oavsett vad det handlar om. Hittills har vi de som gjort det varit snickare, elektriker, rörmokare och elektriker.