Vi har fått hem Komfortkungen 2.0
H(el)t enk(el)t suverän!

Nu har vi på Hurtigs fått hem och provkört Nya Citroën C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid. Vi kan bekräfta att den levererar utöver det vanliga. Den välsvarvade pärlan med SUV-personlighet i kombination med 80 kW-elmotor går tyst och nästan helt skakfritt.
 – Känslan av vardagslyx maxas med förinställd biltemperatur och en schysst 8-tums pekskärm. Den uppgraderade Komfortkungen 2.0 är här, säger Stefan Sjösten, säljare på Hurtigs Bil.

Det lär inte råda någon nöd på medpassagerarna i baksätet heller, de breda sätena ger en bra komfort och ett riktigt bra benutrymme. Baksätena kan flyttas hela 15 cm och behöver du mer space kan alltihop fällas till en helt plan yta, vilket gör C5 Aircross till den perfekta familjebilen.

Boka tid för provkörning här 

Glider fram i trafiken
Vi glider förvånansvärt tyst och skakfritt genom trafiken. Det här är bra, riktigt bra. Och vad som är ännu bättre är att detta är Citroëns allra första plug-in hybrid och att deras arbete ska leda till ett 100 % elbaserat modellprogram till år 2025. Du väljer mellan körlägena electric, hybrid och sport för att köra med ett så rent miljösamvete som möjligt.

Kommer 55 km på el
Laddningstiden känns rimlig och tar mellan 2-7 timmar beroende på om du använder en 32A laddbox eller ett konventionellt eluttag.
– Det bästa av allt är att det sköts enkelt via appen eller bildskärmen – laddningen kan göras medan du sover eller gör något annat viktigt samtidigt som du har full koll via din app, berättar Stefan Sjösten.
– 55 km kommer du med elen och den kompletterande förbränningsmotorn med 180 hk gör att du klarar ännu längre sträckor. När det är dags att ladda visar Connect Nav zoner för el-laddning hur mycket el som finns kvar.

Boka tid för provkörning här 

Lättsam och trygg körning
Förarassistans och en pedagogisk skärm gör körningen lättsam och trygg. Skulle olyckan vara framme finns Connect Box med assistanssamtal och nödanrop som lokaliserar var du befinner dig, så att hjälp snabbt kan komma till platsen.

C5 Aircross känns med andra ord som en trygg, grön bil med fantastisk komfort. Kom och provkör Komfortkungen 2.0!