PÅ VÄG TILL BERLIN ELLER LINGONPLOCK I SKOGEN?

Nyligen fick vi på Hurtigs Bil hem våra första nya Citroën ë-Berlingo. Sedan dess har vi provkört och provpackat och förstår varför den passar alla möjliga slags äventyrare. Nya Citroën ë-Berlingo Multi Space tar smart eldriven körning till nästa nivå.

Vi har provkört och provpackat den och förstår varför så många längtat efter denna bil. Extra glada är vi över den smarta sidodörren, som inte minst barnen kan öppna utan att den slår upp. Det gör också att man enkelt kan komma åt att sätta fast bältet i barnstolen. Dörren gör det också enkelt för äldre lite stela släktingar med en och annan krämpa att ta sig in och ut ur bilen.

Med en full laddning kör du ca 280 km och automatlådan hjälper dig att hålla en jämn hastighet för de allra bästa körförutsättningarna.

Utseendemässigt har Nya Citroën ë-Berlingo fått en högre, kortare motorhuv och breddad front. Den kommer med ett skåp eller som den ultimata familjebilen med plats för många resenärer. Standardlängden M på 4,4 meter rymmer 5 passagerare och modellen XL som mäter hela 4,75 meter har plats för 7 passagerare.

Den sistnämnda för tankarna till långa och enkla bilsemestrar, med bekväma säten och gott om utrymme för packningen. Om man väljer ett resesällskap på totalt färre än 7 personer, förstås! Baksätena kan nämligen vikas ned i golvet individuellt eller tillsammans, vilket är ganska vanligt för större bilar.

I nya ë-Berlingo kan du också fälla bort det främre passagerarsätet. Ytan blir helt plan och skapar ett utrymme på upp till 4000 liter och en lastlängd på över 3 meter för XL-versionen. Här får semester- och fritidsprylarna plats med råge!

Backluckefönstret (utrustning Shine) kan öppnas separat för att enkelt plocka i och ur saker, vilket i sig känns som en ren vardagslyx.

Elmotorn körs i normal, eco eller sport mode och med en effekt på 100 kW (136 hk) och ett vridmoment på 260 Nm når Citroën ë-Berlingo en topphastighet på 135 km/h oavsett körläge.

Med elen kan kör du ca 280 km och automatlådan hjälper dig att hålla en jämn hastighet för de allra bästa körförutsättningarna.

 

Hur snabbt laddar man bilen och hur långt räcker det?

Vid en snabbladdning på offentlig laddstation tar det bara runt 30 minuter att få upp 50 kW-batteriet till 80 %. Laddar du hemma, tar det mindre än 15 timmar och ska du ladda från 0 till 100 % på en privat eller en offentlig snabbladdning tar det mellan 5 – 7,5 timmar.

Sammanfattningsvis är nya Citroën ë-Berlingo ett utmärkt val för den som vill ha möjligheten att åka många eller att packa mycket – utan att för den skull kompromissa på vare sig naturen eller plånboken. Varmt välkommen in till Hurtigs bil, för att titta, känna, köra och kanske även lite för att njuta av nybilsdoft! Och missa inte den nya instrumentpanelen.