Direkt efter gymnasiet började bilmekanikern Mats Rintel arbeta på Hurtigs Bil. 34 år senare är han fortfarande kvar och gör det han älskar. Att meka med bilar.
– Vi gör allt möjligt. Vi gör motorbyten, service och felsökningar. Det bästa är när det är variation i arbetet, säger Mats Rintel.

Redan som barn fann Mats Rintel sitt stora intresse – bilar. – Jag vet inte vart det kommer ifrån, kanske från min pappa? Han var ingen mekaniker, men grejade med bilen själv hela tiden och där var jag med som barn. Sen var det lådbil som gällde. Jag har kört många lådbilsrallyn. Sen när jag blev äldre blev det A-traktor och amerikanare, säger Mats Rintel.

Lådbilsrally?
– Ja, jag tävlade faktiskt i lådbilsrallyn i Elmia 1978 som 11-12-åring. Inne på mässan var det en tävling. Det stod i tidningen att det skulle vara en tävling så fick man anmäla sig. Jag byggde min egna lådbil och anmälde mig. Sen var det ett helt mittuppslag i tidningen när det var klart. Det gick ganska bra för mig, jag tror jag blev 37:a av 250 startande.

Hur gick tävlingen till?
– De hade byggt en ramp som gick hela vägen upp till taket. Den åkte vi ner för. Sen hade de gjort som ett podium nere på golvet så åkte vi en på varje sida om podiumet i ett race.

Hur byggde du din lådbil?
– Man kunde ha en skiss eller så kom man bara på allt när man höll på att bygga den. Det fanns alla möjliga modeller på den tävlingen. Det fanns lådbilar som såg ut som Formel 1-bilar. Lackerade och så, riktigt fina. Min såg mer ut som en klassisk lådbil, jag kommer ihåg att jag hade en kromad kedjeratt.

I dag är Mats 52 år. Än i dag, precis som då, håller han på att meka med bilar. Han har nu hunnit med att avverka över tre decennier på Hurtigs Bil. I år har han varit på företaget i 34 år och har nu påbörjat sitt 35:e.
– Jag körde faktiskt en A-traktor till min första arbetsdag på Hurtigs Bil. Jag var inte tillräckligt gammal för att ha ett körkort då. Jag fyllde 18 år senare det året och då tog jag ju körkortet direkt.

Mats växte upp i Kungsbacka, men gick sedan på den fordontekniska linjen på gymnasiet
i Kungälv. Under sista året på utbildningen praktiserade han på Hurtigs Bil. Efter studenten sommarjobbade han på ICA och därefter anställdes han på Hurtigs Bil. Det har hänt en hel del sen den där första arbetsdagen på 80-talet.
– Vi började ju bara med något garage i Kareby. Det var ett långt garage med plats för två bilar, vi hade en billyft. Vi hade även ett garage nere i källaren. När du gick in i hallen fanns det en klädkammare där alla nycklarna var. Rakt in var köket där vi brukade fika. Det fanns två kontor i villan där Christophers föräldrar satt. Sen var lagret en trappa upp på övervåningen, säger Mats och minns tillbaka på tiden.
– Jag kommer ihåg att när man stod där och skulle tvätta bilen och det var kallt ute så bara allt frös till is. Lokalerna då var inte optimala. Och när det snöade låg det en driva inne i verkstaden. Det hade blåst in snö under dörren så när man öppnade upp där på morgonen fick man börja med att skotta bort snön.

Från Kareby flyttade Hurtigs Bil så småningom in till Kungälv och sedermera till Solbräckegatan där företaget har sina lokaler i dag. Bortsett från 3,5 år på 90-talet har han hela tiden arbetat som bilmekaniker.
– Jag jobbade som kundmottagare och det gick bra även om jag kanske inte är någon administrativ kille egentligen. Jag ville däremot tillbaka till bilarna och verkstaden igen. Det är där jag trivs som allra bäst.

Tröttnar du aldrig på bilarna?
– Det är klart man kan tröttna ibland, men det tror jag att man gör i alla jobb. Men visst kan det bli lite mycket när det är ens hobby också, men det är fortfarande väldigt kul, säger Mats och fortsätter:
– Vi gör allt möjligt. Vi gör motorbyten, det är service och felsökningar. Det bästa är när det är variation i arbetet. Vi sätter även på dragkrokar, motorvärmare och kåpor. Det är väldigt variationsrikt.
Precis som i alla yrken finns det även fördomar och rykten kring arbetet.
– Jag har ju kollat på tv och hört hur vissa fuskar. Men har man så nära kontakt med kunderna som vi har här så gör man inte så. Det är nog därför folk kommer tillbaka hit. För de känner sig trygga att lämna in bilen här.

Vad skulle du säga kännetecknar Hurtigs Bil?
– Det är omtanke och kvalitet. Vi har alltid brytt oss om kunderna. När jag satt i kundmottagningen var det så att jag var tvungen att gå ut till verkstaden för att ta hand om deras bil eftersom jag alltid hade gjort det. Det är roligt med den personliga kontakten med kunderna.

Du har varit på Hurtigs Bil i 34 år nu. Vad är det som får dig att stanna kvar här?
– Jag har nog blivit kvar här för att det är fina och bra arbetskollegor. Sen är det nära till jobbet vilket är ett stort plus så man slipper pendla.

Har du varit anställd längst av alla på Hurtigs Bil?
– Jag har varit här längst. Jag vet inte ens om vår vd Christopher var här innan mig. Jag arbetade för hans föräldrar innan han tog över företaget. Det kan vara så att jag anställdes innan honom faktiskt. Det är lite skojigt.

Och du kommer att bli kvar hela vägen fram till pension?
– Ja, det känns väl så. Om det nu är bra eller dåligt, det vet man inte, avslutar Mats med ett skratt.